Som conscients de les diferències conceptuals i metodològiques que existeixen entre professors de Secundària però precisament aquesta és la clau de la proposta: posar de manifest aquestes divergències i dialogar-les (sense evitar el conflicte) per tal d’arribar a un consens. Precisament aquesta és la definició que trobem al mòdul 1 pàg. 43 sobre el paradigma d’interculturalitat.
El producte final de la proposta està dirigit als alumnes, tanmateix, posem l’accent en tot el procés i les decisions i passos que van fent els educadors. Perquè per fomentar un entorn intercultural és necessari tenir integrat aquest concepte i saber-lo portar a la pràctica. Per aquest motiu, des d’un primer moment promovem la reflexió de quin model teòric hi ha al darrera de cadascú envers el concepte i els prejudicis culturals d’un mateix i les conseqüències metodològiques que això promou.
No podem oblidar, tampoc, la finalitat última de la proposta que queda reflectida en un apartat de l’avaluació: “Hem arribat a la meta de l’etapa però no de la carrera”. És a dir, si aquest procés ha donat uns fruits, cal plantejar-se com traspassar-ho a nivells més alts i treballar aquest enfocament intercultural en el claustre. En la guia didàctica queda molt explícit aquest objectiu i fins i tot es contempla en la temporització d’activitats diferents sessions (individuals, grupals i de claustre). És important subratllar la darrera reflexió d’aquest document: “Aquesta webquest està pensada per iniciar el camí, per tant la finalització de la mateixa pretén obrir tot un procés de reflexió institucional”. Des d’aquesta perspectiva, podem afirmar que estem parlant del tercer nivell o de transformació social perquè implica la creació de llenguatges nous i maneres de fer transformadores on entren en joc la fusió d’elements dels diferents grups.